Populaire arcade plekken in Nederland

Liam | 23 March 2023

Welkom bij onze blog over de populairste arcade in Nederland! Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende manier om je vrije tijd door te brengen, dan hebben we de perfecte lijst voor jou samengesteld. Van old-school arcades tot hypermoderne gamehallen, wij hebben alles onderzocht en geselecteerd wat Nederland te bieden heeft. Dus pak wat muntjes en bereid je voor op een reis langs de meest vermakelijke plekken van ons land!

acrade in nederland

Wat zijn arcades?

Arcade machines zijn een soort van spelcomputer die je in openbare ruimtes kan vinden, zoals restaurants, cafés en winkels. Sommige arcade machines hebben ook een prijskaartje, maar je kan ook gratis spelen op sommige. Arcades bieden een grote verscheidenheid aan spellen, waaronder ook de populaire flipperkasten, skeeball-machines en vele andere. Ook videogames zijn te vinden in arcades, die meestal actie- en avonturespellen bevatten. Sommige arcades hebben speciale thema’s of zijn gespecialiseerd in één bepaald soort spel zoals racinggames of schietspellen.

acrade in nederland

De populairste soorten arcades in Nederland

De populairste soorten arcade in Nederland zijn de ‘dagarcades’, ‘fungamers’ en ‘familieparken’. Dagarcades zijn over het algemeen kleinere ruimtes met een beperkt aantal machines. Fungamers zijn grotere arcadehallen die vaak ook andere activiteiten aanbieden, zoals bowling of lasergamen. Familieparken zijn grote overdekte pretparken waar je verschillende soorten attracties kunt vinden, waaronder natuurlijk ook arcades. De meeste arcades in Nederland zijn te vinden in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Maar ook op plaatsen als Scheveningen, Zandvoort of Duinrell kun je een arcade vinden.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een leuke plek om te gamen, dan zijn er genoeg opties in Nederland. Of je nu op zoek bent naar oude klassiekers of de nieuwste videogames, er is voor ieder wat wils. Hopelijk heb je met dit overzicht een idee gekregen van de populairste arcades in Nederland en kun je snel op pad gaan om te gamen!