Hoe je zelf jouw eigen cassettebandjes kan maken

Liam | 23 March 2023

Ben je nog steeds een fan van de goede oude cassettebandjes? Wil je herbeleven hoe het voelde om op te nemen en af ​​te spelen met die vintage muziekdragers? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In dit artikel laten we je zien hoe je zelf jouw eigen cassettebandjes kan maken, zodat jij weer helemaal terug bent in de jaren ’80 en ’90. Lees verder en ontdek stap voor stap hoe eenvoudig cassettebandjes maken is.

cassettebandjes maken

Wat heb je nodig?

 • Cassettebandjes
 • Een pc of laptop
 • Een bandrecorder
 • Audacity (gratis geluidsbewerkingsprogramma)
 • eventueel een microfoon

Stap voor stap handleiding

Er zijn steeds minder mensen die over een cassettebandjesrecorder beschikken. Toch zijn er nog genoeg liefhebbers van deze ouderwetse geluidsdragers. Misschien heb je wel eens overwogen om zelf een cassettebandje te maken. In dit artikel laten we je graag zien hoe dat precies werkt.

Om een cassettebandje te maken, heb je het volgende nodig:

 • Een cassette;
 • Een bandrecorder;
 • Een microfoon;
 • Een computer met geluidskaart en microfoonaansluiting.

De eerste stap is om de cassette in de bandrecorder te plaatsen en de recorder aan te zetten. Zet daarna de microfoon in de microfoonaansluiting van de computer en start met opnemen. Spreek of zing in de microfoon en stop het opnemen wanneer je klaar bent. De volgende stap is om het geluid van je computer naar de bandrecorder te sturen. Hiervoor sluit je de line-out aansluiting van je computer aan op de line-in aansluiting van de recorder. Zet daarna de recorder op ‘opname’ en druk op ‘start’. Je kunt nu het geluid dat je eerder hebt opgenomen, afspelen via de bandrecorder. Stop met de opname wanneer je klaar bent en verwijder dan de cassette uit de recorder.

Je cassettebandje is nu klaar! Je kunt nu genieten van jouw eigen gemaakte muziek of andere geluiden die je voor jezelf hebt gemaakt.

cassettebandjes maken

De leukste manieren om je cassettebandjes te gebruiken

Cassettebandjes zijn een uniek en cool medium om je favoriete muziek mee te maken. Je kunt ze soms moeilijk vinden, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om je eigen cassettebandjes te maken. Hieronder staan ​​vier leuke opties voor het gebruik van cassettebandjes.

 1. Maak een mix-tape van je favoriete nummers
 2. Gebruik de bandjes als unieke decorelementen
 3. Maak een fotoalbum met herinneringen op cassettebandjes
 4. Verpak een cadeau in een ouderwets cassettebandje