Retro design

Geplaatst door

Retro design

Tegenwoordig is het modern om je huis in te richten met retro design meubelen. Wanneer dat wordt gedaan, moet je daar alles op inrichten. Zo zal je ook retro design lampen moeten gebruiken en alles wat bij de inrichting van een huis hoort. Je kunt bij een inrichting, die is toegespitst op retro design, moeilijk een moderne kast plaatsen. Bij retro design wordt er teruggegrepen naar producten die in het verleden werden gebruikt. De vorm hoeft niet precies hetzelfde uiterlijk te hebben. De retro design stoelen kunnen op het uiterlijk geïnspireerd zijn vanuit het verleden. Ze hoeven niet precies te worden nagemaakt. Het moet geen kopie worden. Tijdens de laatste 10 jaar zijn de retro design meubelen in toenemende mate populair aan het worden. Het retro design doet zijn intreden op vele terreinen zoals, kleding, fietsen, muziek, meubelen en alle aanverwante artikelen.

Woningbouw

Ook op het gebied van de woningbouw is retro design de laatste jaren weer bijzonder in de smaak aan het vallen. Vaak wordt er teruggegrepen op de woningstijlen uit de eerste decennia van de twintigste eeuw. Hierbij kun je denken aan de grote dak overstekken en de kleine ramen. Het is mooie stijl die, als je een dergelijke woning wilt kopen, over het algemeen duurder zal uitvallen dan een woning met een moderne stijl. In sommige gevallen is kitsch moeilijk te onderscheiden van een retro designwoning. Het kan nagemaakt zijn, maar niet goed overkomen.

Kritiek

Er zijn veel personen die ook kritiek hebben op de stroming van het retro design. De mensen die de originaliteit en vernieuwing waarderen zien retro design als een vorm van achteruitgang of regressie. Dat is dus de terugkeer naar een eerdere fase in de levensontwikkeling. Ook de retro-architectuur liggen bij de kunstenaars die het moderne aanbidden onder vuur.

Warm

Wanneer een huis goed wordt ingericht met allemaal spullen die verband houden met het retro design kan een dergelijke woning zeer warm aanvoelen. Vaak is het een bewerkte houtsoort die een donkere kleur heeft. Zij doen in principe altijd warmer aan dan meubelen die witgelakt zijn. Ook de verlichting wordt erop aangepast. Bij een dergelijke inrichting worden vaak industriële lampen gebruikt. Het zijn vaak lampen van metaal die of een geroest uiterlijk hebben of zwart van kleur zijn. Ook zij passen goed bij een retro inrichting van de woonkamer. Zelfs de vloer en de wanden moeten bij een zo’n inrichting teruggaan in de tijd. Er zijn veel mensen die houden van plafonds die bewerkt zijn. Dus ook zij gaan hangen aan deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *