Planten voor een vintage huis

Geplaatst door
Huizen met een vintage interieur mogen zich verheugen op een grote belangstelling. Ontwerpen en ideeën uit vervlogen tijden passen naadloos bij moderne elementen. Een vintage interieur is echter meer als alleen het plaatsen van enkele oude meubels en gebruiksvoorwerpen. Aandacht voor details maken vintage interieur compleet. Vintage planten spelen hierin een belangrijke rol.

Sansevieria

In uw herinnering zijn vintage planten eenvoudig op te roepen. Denkend aan de woonkamers uit uw jeugd of bij uw grootouders zijn de karakteristieke kamerplanten eenvoudig te herkennen. Het meest bekende voorbeeld is de Sansevieria, beter bekend als de vrouwentong. De rechtopstaande, langwerpige plant is het symbool van een vintage plant. De plant is zeer sterk en overleefd bijna alles.

Geranium

De geranium is spreekwoordelijk de vintage plant waarachter u gaat zitten na uw pensionering. Een sterke plant die in bloei zijn kleurige bloemen laat zien. Mooi in combinatie met een theeschotel of aardewerk onderzetter. Een andere topper onder de vintage planten is het Kaapse viooltje. Een plant die bijna het gehele jaar door zijn kleurrijke bloemen laat zien en zich eenvoudig laat stekken.

Monstera of gatenplant

De monstera of gatenplant is herkenbaar door zijn grote bladeren. Een alleskunner voor binnen- en buiten die alleen niet van de volle zon mag staan. Regelmatig wat water is de enige verzorging die de plant nodig heeft. De fittonia met zijn zichtbaar gekleurde nerven is van oorsprong een tropische plant. Ze zijn gekweekt in een kas en geschikt gemaakt voor de Hollandse huiskamers. Alle varianten van deze planten hebben genoeg aan een wekelijks scheutje water.

Cactus

De cactus en vetplant is terug van weggeweest. Terracotta en retro potten geven de plant de juiste vintage uitstraling. Behalve staande soorten zijn de hangende modellen zeer populair om snel een vintage sfeer te creëren. De ficus was een zeer populaire plant in de jaren ’80. Er zijn veel varianten verkrijgbaar van deze plant met zijn kleine, volle bladeren. Plaats de planten in het licht en zorg ervoor dat ze niet uitdrogen.

Parapluplant

De parapluplant, de cyperus alternifolius, is familie van de papyrus. In de moerassen van oost Afrika kunnen ze tot twee meter hoog groeien. Binnenshuis zijn het handzame planten die in vochtige grond het vintage gevoel uitstralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *